Make your own free website on Tripod.com

Posted by on May 23, 2022

Den här guiden ger information om vad du behöver veta för att starta ett företag steg för steg med en inkubator i ryggen. Att starta och driva företag är det bästa som finns, men så klart kräver det också mycket tålamod och energi, men det ger också mycket frihet och det är fantastiskt att driva något man verkligen brinner för!

 

En inkubator – vad är det?

En inkubator tillhandahåller resurser, mentorskap och finansiering till nystartade företag och oavsett om du letar efter finansiering, vill få ut det mesta av din tid eller är intresserad av att utforska dina produktidéer, kan en inkubator hjälpa dig att ta ditt företag till nästa nivå.

I en inkubator har du tillgång till en rad faciliteter och tjänster. Du kan också i vissa fall ha tillgång till såddfinansiering som inkubatorn tillhandahåller. Resurserna kan vara allt från kontorslokaler till juridisk rådgivning, finansiering, mentorskap, vägledning och andra tjänster.

Många inkubatorer har olika inriktning och därmed varierar deras erbjudande gentemot dig som vill starta ett företag. Försök hitta en inkubator som bäst passar dina behov och krav.

Din affärsidé

Du bör börja med en affärsidé och att utveckla den. Fundera på vad ditt företag handlar om, vilken tjänst du erbjuder och vem kunden är. Du kan sedan undersöka din marknad för att se om det finns ett behov av din tjänst eller produkt. Med en inkubator behöver du inte göra allt själv direkt. Du kan lära dig om de bästa metoderna för att driva ett företag och få hjälp med att starta ett samt hur du bör tänka.

Research, research, research

Det finns två huvudvägar för att starta ett företag, beroende på dina preferenser. Om du är kreativ och optimistisk kanske du vill starta ett eget företag, vilket är det allra vanligaste. Du måste komma på en bra idé för en originalprodukt eller tjänst, undersöka marknaden så att du känner dina konkurrenter och hur du bäst kan attrahera kunder, samt sätta ihop all nödvändig dokumentation. Det andra alternativet är att hitta ett befintligt företag till salu så att du kan rida på dess framgång genom att köpa in det. Detta kan tyckas mindre riskabelt men det kan vara svårare eftersom du har mindre expertis inom branschen än om du hade börjat från början.

Validera din idé & få feedback

Så du har en idé för ett företag, men du är inte säker på om det är lönsamt. Det första du ska göra är att ta reda på om folk är intresserade av vad du har att erbjuda. Feedback är det viktigaste när det kommer till att skapa en framgångsrik produkt. Utan feedback kan du inte validera din idé eller göra justeringar baserat på vad folk säger. Det finns många sätt att få feedback på din affärsidé. Ett enkelt sätt är att fråga runt efter feedback från personer du känner. Ett annat sätt är att använda onlineverktyg som SurveyMonkey eller Google Forms.

Upprätta en Pitch Deck

En pitchdeck förklarar ditt företag, varför du är bra på det och vilka fördelar det ger. Det är en informationspresentation skapad av entreprenörer för att övertyga investerare eller potentiella partners om att deras idé kommer att generera intäkter som kan statistiskt bevisas och projiceras för att samla in pengar till deras affärssatsning. Det inkluderar vanligtvis företagets uppdrag, strategi och finansiella plan.

 

Ansök till en inkubator

Inkubatorprogrammet som Yuncture erbjuder inriktar sig på nystartade företag i de tidiga utvecklingsfaserna och erbjuder mentorskap, utbildning, kontorsplats och i vissa fall finansiering. Programmet pågår i 5 månader och körs två gånger per år. Ansök redan idag!