Make your own free website on Tripod.com

Posted by on February 21, 2022

Om din kranspruta läcker eller har slutat fungera helt, är det bästa sättet att åtgärda det att ta bort den. För det mesta är det lika enkelt att ta bort sprutan som att skruva loss monteringsmuttern med en skiftnyckel. Du kan behöva använda en tvättställsnyckel om muttern är korroderad. Efter att du tagit bort slangen kan du fästa den nya med en liten C-klämma.

köksinredning

Skruva loss flexmuttern

För att ta bort sprutan, skruva först loss flexmuttern. Dra sedan ut sprutslangen, som ska fästas med en mässingsnippel. Skruva sedan loss monteringsmuttern, som ska fästas med en tång. Beroende på stilen på kranen kan du behöva sätta fast den igen också. I båda fallen bör du ta bort kranslangen också, om den är snäppbar.

Trä av flexlinjen

När du har tagit bort muttern, gänga av flexlinan från svart kran kök-kroppen och trä på den på slangen. När du har frigjort nippeln, skruva loss kontakten på sprutslangen med en tång. Var noga med att inte greppa kopparslangen för hårt eftersom du kan gå sönder den. Ta sedan med slangen och spruthuvudet till en järnaffär eller hemförbättringscenter för att byta ut dem.

Skruva loss monteringsanordningen

När du har tagit bort muttern måste du lossa monteringsdetaljerna. Du måste skruva loss monteringsmaterialet, som finns under krankroppen. När monteringsmuttern är borttagen kan du använda en skiftnyckel för att lossa muttern, som ofta sitter fast. Om du har haft kranen ett tag kommer du att märka en plastbas som passar under.

interiör

Innan du kan ta bort bröstvårtan måste du gänga av flexlinjen som är fäst vid krankroppen. Om nippeln är fäst vid krankroppen måste du också ta bort slangen. Efteråt måste du skruva loss muttern på sprutslangen. När du har tagit bort muttern måste du skruva loss den från krankroppen. Du kan behöva använda en tång för att bli av med ett par gånger tills det är ledigt.

Koppla bort sprutslangen

Efter att ha kopplat bort matningsledningarna måste du koppla ur sprayslangen. Detta kommer att förhindra att sprutan läcker. Att använda en handfatsnyckel för att komma till mässingsmuttrarna bakom diskbänken är ett bra sätt att nå dessa muttrar och ta isär kranen. När du har lossat slangen kan du fästa det nya sprutmunstycket. Anslut sedan slangen igen och slangen kommer att lossna.

Köksinredning

I vissa fall måste du koppla bort kranens slang. Detta kan bero på en igensatt slang. I sådana fall är det bäst att koppla ur slangen och stänga av vattenledningarna först. Se till att du har tagit bort muttern från kranen. Efter det kan du ta isär slangen för hand. När du har tagit bort muttern måste du ta isär slangen.

Posted in: Kitchen

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*